1 € = 7,53450 kn

Uvjeti korištenja

Uvjeti prodaje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetnicima i poslovno nesposobnim osobama nije dozvoljeno kupovanje na daljinu. Kupovinu mogu obaviti njihovi zakonski skrbnici.

Ako naručena roba nije dostupna Ethereal d.o.o. će kupcu ponuditi najsličniju zamjensku robu. U slučaju da kupac odbije ponudu biti će napravljen povrat uplaćenog novca.

Narudžbe se ne šalju na temelju potvrde o uplati, već tek kad je uplata vidljiva na našem transakcijskom računu. Uplate napravljene u jednoj od hrvatskih poslovnih banaka su najčešće vidljive sljedeći radni dan, a ponekad i nakon dva radna dana. Ako je uplata napravljena u poslovnici Hrvatske pošte potrebna su najmanje dva radna dana da bi bila vidljiva.

Ukoliko plaćate virmanom ili općom uplatnicom i želite da Vam pošiljka stigne što prije za ovu vrstu plaćanja, molimo Vas pravilno popunite virman ili opću uplatnicu i obavezno upišite pravilan poziv na broj odobrenja, jer znatno može utjecati na brzinu isporuke, a uplatu izvršite u poslovnoj banci prije 12.00 sati.

Izrada i priprema narudžbe za slanje, ovisno o vrsti proizvoda, traje okvirno 2 do 15 radnih dana, a vrijeme isporuke ovisi o uvjetima isporuke kurirske službe i adresi na koju se roba isporučuje. 

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena u Web Shopu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Ethereal d.o.o. zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.


Prigovori

Sukladno čl. 10. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. Nov. Br. 41/14), potrošač ima pravo na podnošenje pisanog prigovora u poslovnim prostorijama trgovca. Potrošač može pisani prigovor podnijeti i putem pošte na adresu: Ethereal d.o.o, Lug zabočki 56b, 49210 Zabok. Pisani prigovor se može podnijeti i pute elektronske pošte na adresu info@ethereal.hr. Trgovac je bez odgađanja pisanim putem dužan potvrditi primitak pisanog prigovora potrošača.
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Odgovor ćemo Vam po Zakonu poslati u roku od 15 (petnaest ) dana od dana zaprimljenog prigovora.

 

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom pisanom izjavom poslanom poštom na adresu Ethereal d.o.o., Lug Zabočki 56b, 49210 Zabok, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora i robu navedenu u odluci. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

3. Povrat

Smatra se da ste ispunili svoju obvezu ako ste u predviđenom roku poslali ili osobno stavili robu na našu adresi Ethereal d.o.o., Lug Zabočki 56b, 49210 Zabok.

4. Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

5. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ethereal d.o.o. određuje umanjenje vrijednosti vraćenih proizvoda nakon primitka proizvoda i pregleda iste te o tome obavještava kupca.

 

Informacije na web trgovini

Ethereal d.o.o. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. Ethereal d.o.o. ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje info@ethereal.hr.  U slučaju pogreške krivo isporučeni proizvod zamijenit ćemo ispravnim o našem trošku ili napraviti povrat novaca.

 

Uvjeti korištenja

Stranice www.ethereal.hr su u vlasništvu tvrtke Ethereal d.o.o. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja (u okviru zakona) u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

 

Vaš korisnički račun

Ako koristite ove stranice, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaš korisničko ime i lozinku.

 

Elektronička komunikacija

Kada posjetite www.ethereal.hr ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s Ethereal d.o.o.. Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama www.ethereal.hr . Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije.